September 13, 2023

Samsung Galaxy Ring ще бъде звездата на голямата презентация Galaxy S24 Unpacked

На този етап може да се каже, че Galaxy Ring, който Samsung планира да представи в новата категория носими устройства, фокусирани върху здравето, няма да се появи тази година. Експертът Ice Universe вече съобщи датата на представяне – пръстенът ще бъде обявен по време на голямата презентация Galaxy S24 през месец януари. По-важното е, че изглежда Samsung възлага големи надежди на тази нова продуктова линия, тъй като се оказва, че Galaxy Ring ще бъде основният продукт на събитието, като вероятно ще засенчи самата серия Galaxy S24.

Събитията Unpacked за сериите S22 и S23 обикновено се провеждат през февруари, но имаше и премиери през януари. А вече виждаме подробни изтичания на информация за серията Galaxy S24, така че малко по-ранното излизане на пазара изглежда напълно възможно. Що се отнася до пръстена, въпросът дали той ще бъде готов дотогава, остава открит.

Съобщава се, че Samsung е готова да започне масово производство, но всичко се движи бавно поради допълнителните одобрения, необходими за продукт за мониторинг на здравето. Очаква се пръстенът да синтезира ориентираните към здравето функции на Galaxy Watch, но да отмени повечето от функциите на смарт часовника (не е ясно дали дори ще има дисплей).

По-компактният и не толкова натрапчив форм-фактор на пръстена Galaxy Ring може да привлече по-широка аудитория – хора, които предпочитат класически часовник или изобщо не искат да носят часовник, но все пак искат да следят съня, сърдечния ритъм и физическата активност. И ако Ice Universe е прав, това няма да е просто смарт часовник с форма на пръстен, а следващото голямо постижение на Samsung в областта на носимите устройства.


source

Сподели: