September 30, 2023

Samsung Galaxy S24 ще прилича много на iPhone – изтекоха рендери на предстоящият флагман

До официалния анонс на серията флагмански смартфони Galaxy S24 на Samsung остават около 4 месеца, но в мрежата вече започнаха да се появяват изтичания на информация за новото устройство. Уебсайтът SmartPrix и авторитетният информатор Стив Хемърстофър, известен с псевдонима OnLeaks публикува видео и рендери на основния флагман Samsung Galaxy S24. Това е най-компактният смартфон от серията и разполага с 6,1-инчов дисплей.

Ако се съди по рендерите и видеоклипa (по-долу), дизайнът на Galaxy S24 ще се различава доста от този на предшественика му. По-специално, S24 има напълно плоски странични ръбове, за разлика от леко заоблените при Galaxy S23. Плоските ръбове правят смартфона подобен на iPhone от последните поколения, въпреки че Apple вече се отказа от плоските ръбове в iPhone 15. В същото време новият модел има същите заоблени ъгли и метална рамка като предшественика си. Запазен е и дизайнът на задната камера с три вертикално разположени обектива.

Във видеото се вижда смартфонът Galaxy S24 в син цвят с лента за UWB антена под бутона за включване. Поддръжката на ултра-широколентова технология (UWB) е налична в по-старите модели Galaxy S23+ и S23 Ultra, но за първи път тя ще бъде налична в базовия модел на флагманската серия Galaxy S. В рендерите се виждат също така порт USB Type-C, слот за SIM карта, микрофон и високоговорител в долната част. В горната част на корпуса има още два микрофона.

Според източниците Galaxy S24 ще има следните размери: 147 × 70,5 × 7,6 милиметра. Това означава, че новият смартфон ще е малко по-дълъг и по-тесен от Galaxy S23 при същата дебелина.

Според слуховете глобалната версия на Galaxy S24 ще се предлага с процесор Exynos 2400, докато в Канада, Китай и САЩ ще се продава версия с чип Snapdragon 8 Gen 3. Очаква се смартфонът да бъде оборудван с LTPO OLED екран с честота на опресняване 120 Hz и максимална яркост до 2500 нита. Той ще разполага с до 12 GB RAM и 256/512 GB вътрешна памет за съхранение. Основната камера на смартфона ще включва 50 МР сензор, ултра-широкоъгълен модул с резолюция 12 МР и телефото обектив с 3-кратен оптичен зуум и 10 МР сензор. Резолюцията на селфи камерата ще бъде 12 MP.

Той ще се захранва от батерия с капацитет 4000 mAh и ще поддържа бързо зареждане с мощност до 25 W. Galaxy S24 също така може да има IP68 рейтинг, стерео високоговорители и вграден в дисплея ултразвуков четец на пръстови отпечатъци, но не забравяйте – всичко това са слухове към този момент.


source

Сподели: