юли 10, 2024

Samsung Galaxy Unpacked 2024: какво да очакваме на презентацията

Samsung Galaxy Unpacked ще се проведе в Париж на 10 юли, по време на който ще бъде открита изложбата New Phone Season. Феновете на Samsung очакват да видят най-новите сгъваеми телефони и смарт-часовници. Акцентът на изложението ще бъде смарт-пръстенът Galaxy Ring, който Samsung анонсира още през януари.

Мястото на изложението не е избрано случайно. Тази година Samsung планира годишното си събитие за Олимпийските игри в Париж. Но не е нужно да ходите там, Galaxy Unpacked 10 ще бъде излъчен в YouTube и в нюзрума на Samsung.

Сгъваем Samsung

На първо място, Galaxy Z Flip и Z Fold се очаква да бъдат актуализирани. Сгъваемите смартфони се превърнаха в особеност на Samsung, тъй като Apple все още не е навлязла в това направление. 

Z Flip 6 може да бъде истински хит, пише Gizmodo, след като Motorola представи своя Razr Flip и други брандове се очаква да пуснат флип телефони с функционални предни екрани. Очаква се устройството да притежава голям дисплей, в допълнение към уиджетите и приложенията, оптимизирани за предния дисплей.

Твърди се, че Z Fold 6, пълнофункционалният телефон тип “книга“ на Samsung (все още няма потвърждение) ще има малко по-голям преден дисплей — до 6,3 инча в сравнение с 6,2 инча. Вътре ще работи същия 7,6-инчов дисплей.

И двата модела вероятно ще бъдат оборудвани с процесора Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 и 12 GB RAM. Z Flip 6 може да получи по-голяма батерия от 4000 mAh (в сравнение с 3800 mAh), която е разделена на две части, за да може телефонът да се затваря като флип. Z Fold 6 ще има същата батерия от 4400 mAh като своя предшественик.

Плюс Ultra

Samsung вероятно ще представи и нов дизайн за Galaxy Watch 7, тъй като часовникът има същия стил от три поколения насам. Но най-важната актуализация очаква тези, които търсят еквивалента на Apple Watch Ultra. Samsung Galaxy Watch Ultra може да бъде версия от по-висок клас от обикновения Galaxy Watch — с по-голяма батерия и по-елегантен дизайн.

Смарт-пръстен Galaxy Ring

Малко се знае за Galaxy Ring . Дори не е сигурно, че Samsung утре ще го покаже. Известно е само, че това устройство, което трябва да се носи на пръстите, ще измерва пулса и ще се конкурира с други, подобни по концепция, устройства, като например със смарт пръстен Oura.

По-рано Samsung каза, че Galaxy Ring ще бъде удобен за използване по време на сън, а вътрешната повърхност на пръстена ще се върти около пръста на потребителя, за да измерва подробни данни за тяхното здраве.

Какво друго ще бъде интересно?

Преди събитието в мрежата се появиха снимки на обновените слушалки Galaxy Buds 3. @UniverseIce написа в своя X акаунт, че Galaxy Buds 3 Pro ще използва кодек с максимално качество на звука 24 бита/96 kHz, което е два пъти повече от предишния модел Buds 2 Pro (24 бита/48 kHz). Това обещава значително подобрение в детайлите на звука. Външните слушалки са преработени, за да наподобяват AirPods Pro.

Същият инсайдър съобщи, че Samsung ще пусне и нов фърмуер за флагмана Galaxy S24 Ultra, който значително ще подобри възможностите на камерата. Корейският производител оптимизира баланса на бялото, HDR-режима, обработката на изображения, както и видео мащабирането и много други. 

Samsung също се подготвя за пускането на актуализацията One UI 6.1.1. Системата ще бъде представена с Galaxy Fold 6 и Galaxy Flip 6.

source

Сподели: