октомври 1, 2023

Samsung The Freestyle Gen 2: 6-те най-важни неща за новия мобилен проектор

През последните няколко години преносимите проектори станаха много по-добри, много по-малки и много по-достъпни. Samsung скочи в тази надпревара през 2022 г., като обяви The Freestyle Gen 1 на CES 2022. Първият продукт на компанията, който разгледахме и ние в Kaldata, срещна изключително положителни отзиви, но сега излиза следващата му версия, която обещава да е още по-добра. The Freestyle Gen 2 добавя няколко функции, които го правят достоен ъпгрейд спрямо Gen 1, въпреки че на пръв поглед не бихте разпознали разликите. Ето обаче кои са най-важните неща за новия проектор. Опитахме се да ги съберем на едно място, специално за вас.

Freestyle Gen 2 е почти напълно различно устройство от Gen 1. Въпреки че корпусът остава в по-голямата си част идентичен, софтуерът и възможностите са тези, които го отличават. Звукът е подобрен и яркостта е по-добра. Настройките също са по-достъпни за обикновения потребител, а фактът, че дисплеят фокусира автоматично, е незаменим. Ключова функция тази година е възможността да използвате два проектора The Freestyle Gen 2, за да създадете един голям широкоекранен дисплей. Разбира се, това означава, че ще трябва да отделите близо 3000 лева, за да направите това, но е страхотно като възможност.

 1. Добре познатия цилиндричен компактен дизайн

Дизайнът на Freestyle Gen 2 не се е променил много, ако изобщо се е променил, в сравнение с по-стария си брат. Той все още има същия цилиндричен дизайн, същия цвят и същата стойка. Изключително лек и преносим е, като заедно със стойката тежи малко под два килограма. Със стойката е с размери 4″ в диаметър, 6,8″ на височина и 3,7″ на дълбочина. Размерите са малко по-големи от тези на Gen 1, но не с много. Freestyle Gen 2 е впечатляващо компактен, което го прави идеален за преместване. Това е фантастичен начин да пренесете забавленията си навсякъде и без да се нуждаете от нещо специално.

Алуминиевият цилиндричен корпус има отвори в горната и долната част, които помагат за охлаждането на Freestyle Gen 2. Стойката има два регулируеми винта, които помагат за завъртането на проектора, а на долната част на стойката има 4 гумени крачета. Единствените портове на Freestyle Gen 2 са USB-C порт и Micro HDMI порт, има превключвател за микрофона, който се използва за Bixby или Alexa. Samsung ви дава възможност да изключите микрофона.

 1. Удобно дистанционно

Дистанционното управление е бялото SolarCell на Samsung. Моделът става все по-добър с всяка година и може да се зарежда чрез USB-C и околна светлина чрез соларния панел. Дистанционното е компактно и е с височина 3/4 от тази на Freestyle Gen 2. То има типичните за Samsung бутони, минималистични и функционални. Има бутони за бърз достъп до Netflix, Disney+, Prime Video и Samsung TV Plus. Харесвам новите дистанционни на Samsung, те са лесни за използване, а липсата на батерии е плюс.

 1. Впечатляваща картина, при това x2

Freestyle запазва своята FHD 1920 × 1080 резолюция, а тази година получаваме ANSI светлинен поток с максимална стойност 230. Светлинният поток е достатъчно ярък, за да се използва в повечето умерено осветени помещения. Това наистина е проектор, предназначен да се използва за филмова вечер в спалнята или на открито през нощта с бира и чипс. Нивата на яркост са невероятни за тези сценарии, при това с картина чиито размер може да достигне спокойно до 100 инча.

Съвместимостта за HDR 10 и HDR 10+ е тук, Gen 1 имаше съвместимост само с HDR 10. Запазва съотношение почти 1:1 за размера на дисплея, така че ще трябва да го поставите на около 104″ от стената, за да прожектирате 100″ дисплей. Въпреки че съм сигурен, че повечето потребители няма да измерват, а по-скоро просто ще го местят напред-назад, за да намерят това, което работи за тях. Най-яката функция на новия Freestyle Gen 2 е възможността да свържете ДВА от тях, за да генерирате по-широк и по-голям дисплей с помощта на обща Wi-Fi мрежа и SmartThings приложението.

 1. По-лесни настройки, по-богат софтуер

Samsung е направила настройката на своите продукти за домашно кино лесна и Freestyle Gen 2 не прави изключение. Можете да настройвате чрез проектора или да използвате смартфона си. Функцията за автоматично изравняване поддържа екрана хоризонтален и предотвратява изкривявания, дори при наклонена повърхност. Автоматичното фокусиране осигурява ясна картина, а автоматичното трапецовидно изравняване измерва всички ъгли, за да прожектира в универсалното съотношение 16:9. Това е наистина страхотна функция, която прихваща дисплея точно на място и автоматично фокусира блестящо.

Както обикновено, Tizen OS на Samsung е основната операционна система на The Freestyle Gen 2, съчетана с прекрасния интерфейс Smart Hub. Можете да използвате дистанционното управление или приложението, за да управлявате The Freestyle Gen 2, като е много по-лесно да управлявате двойка Freestyle с помощта на приложението, което споменахме. Freestyle Gen 2 поддържа и всички любими приложения за стрийминг – от Netflix и Apple TV до Hulu, Disney+, Prime Video и др. Freestyle ви предоставя и Samsung TV Plus с безплатен достъп до стотици телевизионни канали на живо и хиляди филми и предавания по поръчка.

 

5. Висока производителност

Freestyle Gen 2 не е устройство с висока производителност като телевизорите от висок клас на Samsung, но не е за подценяване. То се включва бързо и ви вкарва в интерфейса за секунди. Преминаването през интерфейса и стартирането на приложения е бързо и безпроблемно.

Наличието на функциите за автоматично изравняване на трапецовидното изкривяване, автоматично изравняване и автоматично фокусиране спестява време и усилия. Потребителите ще се радват, че не им се налага да фокусират ръчно, да нивелират или да настройват картината. А Freestyle Gen 2 се справя с всичко това без проблеми.

Друга забавна и готина функция в изпълнението е възможността за използване на външна батерия за захранване на проектора. Samsung продава такава и отделно, която пасва идеално на Freestyle Gen 2. Като цяло представянето на Freestyle Gen 2 е фантастично за неговия размер и цена. Това е наистина преносимо устройство и то се представя впечатляващо над своя клас.

6. Изненадващо добър звук

Freestyle Gen 2 се предлага с 360° 5W високоговорител с вграден нискочестотен говорител.
Качеството на звука е фантастично, за такова малко устройство направо е впечатляващо. Разбира се, трудно може да се конкурира с това от саундбар или телевизор, но е напълно достатъчно за приятно гледане на филм, при това на открито, с озвучаване директно от проектора. А нещата на закрито са още по-добри.

Като цяло Freestyle Gen 2 е страхотен продукт

FHD, 360° звук, възможност за свързване на два проектора за получаване на по-голям дисплей, преносимост и бърз интерфейс правят Freestyle Gen 2 наистина забавно устройство. Звукът е чудесен, яркостта е достатъчно добра дори в светла стая.  Новото устройство тук е преносимо, лесно за настройка, има чудесен звук, много отлична картина и е прилично ярка. Още по-добра новина е това, че цената на новия модел е по-ниска от тази на стария, така че в момента той е още по-достъпен.

Спецификации

 •     Размер на екрана: 30 – 100″
 •     Разделителна способност: 1920 × 1080
 •     Източник на светлина: LED
 •     Живот на източника на светлина: 30 000 часа
 •     Яркост: 230 ANSI лумена (върхова стойност)
 •     Честота на опресняване: 60 Hz
 •     Цвят: Pur Color
 •     HDR: Да
 •     HDR10+: Да
 •     Филмов режим: Да
 •     HLG: Да
 •     Контрастно съотношение: 100 000:1
 •     Подобрител на контраста: Да
 •     Picture Engine: Samsung Crystal Engine
 •     Яснота на картината: Да
 •     Интелигентно калибриране: Основно
 •     Звуков изход (RMS): 5W
 •     Тип на високоговорителя: 360 градуса
 •     Връзка с няколко помещения: Да:
 •     Bluetooth аудио: Да
 •     Поддръжка на двойно аудио (BT): Да
 •     Декодер Dolby: MS12.2ch
 •     Адаптивен звук: Да
 •     Автоматично превключване на бутоните: Да
 •     Тегло със стойка: 1,8 lbs
 •     Размер на комплекта със стойка (Ш × В × Г) (инч): 4 × 6.8 × 3.7
 •     Захранване: AC100-240V 50/60Hz
 •     Дистанционно управление: SolarCell Model# TM2361E


source

Сподели: