юли 9, 2023

Sapphire ще пусне снежнобелия Radeon RX 6500 XT Polar Elves

Sapphire се готви да пусне графичната карта Radeon RX 6500 XT в нов дизайн. Ключова особеност на ускорителя от начално ниво ще бъде снежнобялата тема на изпълнението. Охладителната система и печатната платка на видеокартата са в бял цвят.

Графичните карти със светли теми на оформление и с бели платки стават много популярни. Sapphire изглежда също е решил да се присъединят към тази тенденция. Все пак трябва да обърнем внимание, че производителят е решил да започне с не най-новите модели от серията Radeon RX 7000, а с базовия ускорител от предишното поколение — Radeon RX 6500 XT.

Устройството на Sapphire се казва Radeon RX 6500 XT Polar Elves. Ускорителят използва компактния форм-фактор Mini-ITX и е оборудван с охладителна система с един вентилатор. По-внимателен поглед разкрива, че споменатата графична карта използва новото поколение вентилатор Angular Velocity Fan Blade. Той се среща още например в моделите видеокарти Radeon RX 7000 от сериите Pulse и Nitro от същия производител. Radeon RX 6500 XT Polar Elves няма RGB-подсветка.

За съжаление техническите спецификации на Radeon RX 6500 XT Polar Elves в момента не са известни. Също така, неизвестен е и броят на наличните външни видео-конектори. Единственото, което може да се предположи, е наличието на един 8-пинов конектор за допълнително захранване, тъй като консумацията на енергия от ускорителя е само 107 вата.

Спомнете си, че Radeon RX 6500 XT е базиран на графичния процесор Navi 24 XT, който стои в основата на архитектурата RDNA 2. Тя включва 1024 поточни процесора. Картата разполага с 4 GB GDDR6 памет с поддръжка на 64-битова шина.


source

Сподели: