юли 25, 2023

Sony разработва собствен сгъваем смартфон с впечатляващ екран

Японският технологичен гигант Sony работи върху първия фирмен сгъваем смартфон Xperia Flip, за който благодарение на инсайдера RGcloudS наскоро станаха известни и някои подробности. Това съобщава изданието GizmoChina.

Според RGcloudS, Xperia Flip ще притежава 7-инчов екран с хоризонтална линия на сгъване, подобно на смартфоните от серията Galaxy Z Flip на Samsung. Дисплеят поддържа 4K-резолюция и има съотношение на страните 21:9, което означава, че ще бъде малко по-широк от 22:9 дисплея на Galaxy Z Flip 4.

RGcloudS смята, че най-вероятно дисплеят с впечатляващи параметри няма да е единствената особеност на смартфона и ще заслужава внимание и по други причини. GizmoChina, позовавайки се на по-ранните слухове, пише, че Xperia Flip може да получи някои специални игрови функции. Подробности за тях обаче няма. А също липсва и дори намек относно възможната дата за анонс на устройството.

GizmoChina пише, че наред с Apple, Sony остава един от последните ИТ-гиганти, който все още няма в портфолиото си смартфон с гъвкав екран. Познавайки репутацията на Sony, GizmoChina очаква Xperia Flip сериозно да се конкурира на пазара на сгъваемите устройства.


source

Сподели: