юни 26, 2023

Sony ще разшири производството на сензори за изображения, за да се справи с нарастващото търсене

Sony, водещ производител на сензори за изображения, планира да построи нова фабрика за производство на тези полупроводникови продукти. Това решение беше взето в светлината на непрекъснато нарастващото търсене на фирмените сензори, особено в сегментите на смартфоните и автомобилите.

Apple има специален принос за увеличаването на търсенето, използвайки сензорите на Sony в своите смартфони. Това бързо тласна Sony към пределите на производствените си възможности. Подобна ситуация е характерна и за другите производители на полупроводници, особено когато става въпрос за сътрудничество с Apple. Вместо да отлага крайните срокове за поръчките, Sony избра пътя на активното развитие.

Sony наскоро обяви впечатляващ ръст на използването на своите сензори, особено в сегмента на смартфоните. Ръст се наблюдава във всички категории и не се ограничава само до премиум-сегмента. Освен това се очаква автомобилната индустрия в бъдеще да расте поради нарастващата автоматизация на превозните средства. Те не могат без много сензори, включително и камери. Преди Sony не беше основен играч в този сектор, но сега се стреми да заеме водещата позиция.

За реализацията на тези амбициозни планове е необходимо разширяване на производството. Sony осъзнаха това преди няколко години и заедно с TSMC и Denso (JASM) тръгнаха в тази посока. Това обаче се оказа само част от решението. Въпреки неотдавнашното разширяване на производството на JASM, в бъдеще то вероятно ще се окаже недостатъчно. Затова Sony планира да построи нова фабрика, като за това придоби парцел от 270 000 квадратни метра.

Засега няма точен график за изпълнението на тези планове. Според настоящите съобщения, компанията е предпазлива, тъй като икономиката изпитва трудности. До края на тази година обаче е планирано закупуването на земя да приключи.

Полупроводниковата индустрия играе важна роля в днешния свят и търсенето на сензори за изображения продължава да расте. Sony, като лидер в сектора, се ангажира с иновации и разширяване, за да отговори на нарастващото търсене. Изграждането на новата фабрика е част от стратегията на Sony да затвърди позициите си на пазара и да отговори на съвременните тенденции.


source

Сподели: