юни 5, 2023

Sparkle оборудва с воден блок видеокартата Arc A770

През пролетта стана известно, че компанията Sparkle се завръща на пазара на видеокартите. Тайванският разработчик анонсира триото 3D-ускорители, базирани на графичните процесори Intel Arc Alchemist. Посетителите на изложението Computex 2023 имаха възможност да се запознаят с новите продукти, а на щанда на компанията се виждаха и компактните Arc A380 / A310 и образеца Arc A770 с предварително инсталиран воден блок.

Гореспоменатата модификация Sparkle Arc A770 е базирана на печатна платка с алтернативен дизайн и е оборудвана с full-cover воден блок, произведен от Bitspower. В момента 3D ускорителят е със статут на концепция и все още е трудно да се каже дали ще се появи по рафтовете на магазините. Може би подобен вариант на изпълнение може да се намери в новото, по-производително поколение видеокарти на Intel.

Междувременно, графичните карти от серията Sparkle Arc A започнаха да се появяват по чуждестранните пазари и в частност на Newegg. Arc A380 е на цена от $139, докато Arc A750 ще струва на американските геймъри $259.


source

Сподели: