юни 28, 2023

TikTok дава възможност на родителите да ограничават по ключови думи видеоклиповете за своите деца

Социалната мрежа TikTok добави нова функция към инструмента Family Pairing. Той позволява на родителите да свързват своите акаунти с акаунтите на децата си, за да упражняват контрол над съдържанието и настройките за конфиденциалност. Към тези функции сега беше добавена и възможността за настройка, кои видеоклипове и хаштагове да бъдат блокирани от алгоритмите за препоръки в приложението, чрез предварителното въвеждане на подходящи ключови думи.

Новата функционалност Family Pairing ще помогне на родителите да намалят шанса вероятността, съдържанието, което децата им гледат, да е неподходящо. Известно е, че работата по представената функция се извършва от март тази година. Според TikTok, за внедряването на новата функция във Family Pairing са били привлечени експерти, включително и специалисти от Института за семейна безопасност в интернет (FOSI), които са помогнали за постигане на баланс, който гарантира както способността на родителите да се грижат за безопасността на децата, така и зачитане на правото на непълнолетните да участват в онлайн-живота.

По подразбиране тийнейджърите могат да преглеждат ключовите думи, които техният родител е добавил към списъка“ – казват от TikTok. Ключовите думи предоставят допълнителен слой за персонализиране на системата TikTok Content Levels, която вече помага да се ограничи достъпът на 13-17-годишните до съмнително съдържание.

Компанията също така обяви стартирането на Младежки съвет, за да се учи от опита на тези, които използват платформата – това ще помогне за по-добрата навигация при извършване на промени, които гарантират безопасно изживяване при гледане на видео-съдържание.

През март TikTok разшири своите настройки за управление на времето в социалните медии, въведе нови настройки по подразбиране за тийнейджърските акаунти и разшири възможностите на своя инструмент за семейно сдвояване. Като част от тези промени, приложението ограничава времето, прекарано в социалната мрежа от страна на непълнолетните до 60 минути, след което тийнейджърите трябва да получат код от родителите си, за да продължат да използват приложението.

По-рано TikTok публикува статистика, според която 75% от тийнейджърите предпочитат да се придържат към ограничението. В допълнение, компанията каза, че повече от 850 000 семейства използват Family Pairing, за да ограничат достъпа на децата си до хостваното на платформата съдържание.


source

Сподели: