юли 12, 2023

TikTok пуска услуга за стрийминг на музика: иска да се конкурира с Apple и Spotify

Китайската компания ByteDance, която притежава социалната мрежа TikTok, пуска стрийминг-услугата TikTok Music. По този начин плановете са за конкуренция с Apple Music и Spotify, пише 9to5mac.

Подобно на други стриймингови услуги, TikTok Music позволява на потребителите достъп до пълен каталог от песни и добавянето им към своя библиотека. За целта TikTok си сътрудничи с големи звукозаписни компании, включително и Universal Music Group, Warner Music Group и Sony Music.

Но за да направи платформата привлекателна, особено за тийнейджърите, TikTok Music предоставя препоръки за песни и персонализирани плейлисти, за да помогне на потребителите да намерят песните, които са станали вирусни във видеоклиповете на TikTok. Предвидена е и възможност за създаване на споделени плейлисти, импортиране на вашата музикална библиотека от други платформи и търсене на песни чрез текст.

Освен това, услугата е получила и функция за разпознаване на песните, която работи подобно на програмата Shazam на Apple. TikTok Music също ви позволява да коментирате песни и албуми, както и да намирате предложения за песни чрез вертикално превъртане – подобно на начина, по който можете да превъртате видеоклиповете в основното приложение на TikTok.

В момента TikTok Music се предлага само в Бразилия и Индонезия. По-конкретно, в Бразилия месечният абонамент струва $3,49 (също като абонамента за Apple Music там). Все още обаче няма информация кога платформата ще се появи и в другите страни.


source

Сподели: