September 23, 2023

Valve: Steam Deck няма да получи ъпгрейд на производителността в следващите на няколко години

Миналата година Valve пусна Steam Deck като преносимо устройство, базирано на Linux, което ви позволява да играете много игри в движение. Въпреки че компанията от време на време потвърждава, че Steam Deck ще има няколко поколения, тя също така внимателно отбелязва, че скоро няма да има ъпгрейд.

При последното развитие на събитията Пиер-Луп Грифе казва пред The Verge, че по-бърза джобна версия на Steam няма да се появи през следващите няколко години. Компанията за игри не иска да жертва енергийната ефективност и живота на батерията за по-мощна производителност.

Ето какво казва Грифe пред изданието:

За нас е важно Deck да предлага фиксирана цел за производителност на разработчиците и посланието към клиентите да е просто – всеки Deck може да играе едни и същи игри. Поради това промяната на нивото на производителност не е нещо, което приемаме с лека ръка, и искаме да го направим само когато има достатъчно значително увеличение.
Също така не искаме по-голямата производителност да е на значителна цена за енергийната ефективност и живота на батерията. Не очаквам подобен скок да е възможен през следващите няколко години, но все пак следим отблизо иновациите в архитектурите и производствените процеси, за да видим накъде отиват нещата там.

Въпреки че производителността на бъдещите Steam Deck може да остане същата, Valve вече потвърди, че е възможно да подобри дисплея и живота на батерията.

Батерията на оригиналния модел може да ви осигури средно 2-8 часа геймплей с едно зареждане в зависимост от това на какви настройки ще заложите. Що се отнася до дисплея, Steam Deck предлага 7-инчов IPS LCD дисплей с честота 60 Hz, 1280 x 800 и яркост 400 нита.


source

Сподели: