юни 21, 2023

Vivo X100 Pro+ ще бъде първият смартфон с 200 MP телефото камера

Индустрията на смартфоните се развива бързо през годините, като производителите постоянно се стремят да се съревновават по отношение на функциите и производителността. Една от областите, в които се наблюдава значителен напредък е камерите. Устройствата от висок клас се отличават с усъвършенствани системи от камери, които могат да съперничат на професионалните фотоапарати. Предстоящият модел Vivo X100 Pro+ ще издигне смартфон фотографията на следващото ниво, благодарение на безпрецедентния си телеобектив на камерата с резолюция 200 MP.

Според добре известният лийкър Ice Universe, Vivo X100 Pro+ ще разполага с телефото обектив с резолюция от 200 MP. Това е значително подобрение в сравнение с телеобективите, налични в други смартфони, като се очаква той да създава изображения със зашеметяваща детайлност и яснота. Ice Universe е впечатлен от новата технология на камерата. Той заяви, че тя „ще унищожи телефото обективите на всички други смартфони от 1х до 100х“.

200-мегапикселовата камера на Vivo X100 Pro+ ще позволява и висококачествено увеличение, като Ice Universe съобщава, че устройството ще създава изображения с резолюция 18 МР дори при 10-кратно увеличение. Това е забележително постижение и ще направи Vivo X100 Pro+ популярен избор за любителите на фотографията, които изискват най-доброто от камерите на своите смартфони.

Други източници също предоставиха информация за подобни 200 MP сензори, които се разработват за други бъдещи смартфони. Това предполага, че Vivo X100 Pro+ е само началото, и че в бъдеще можем да очакваме още по-усъвършенствани камери в смартфоните.


source

Сподели: