September 28, 2023

VR очилата Meta Quest 3 ще бъдат пуснати в продажба на 10 октомври на цена от 500 долара

На събитието си озаглавено „Connect“ което се проведе вчера, Meta обяви предстоящото пускане на пазара на новите очила за виртуална реалност Quest 3, които бяха обявени това лято. Устройството ще бъде пуснато в продажба на 10 октомври.

Meta Quest 3 тежат 515 грама. Те са с 12 грама по-тежки от своя предшественик Quest 2. Устройството има 6 усъвършенствани камери с поддръжка на функции за смесена реалност, като например възможността да свирите на виртуално пиано, докато седите някъде в кухнята.

Quest 3 имат 2 LCD дисплея с поддръжка на резолюция от 2064 × 2209 пиксела на око и също така предлагат 8 GB RAM. Напомняме, че Quest 2 разполагат само със 6 GB. За съжаление Quest 3 не разполагат с поддръжка на технологията за проследяване на погледа.

Quest 3 се базират на процесор Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2. Meta преработи и контролерите на VR очилата. Компанията се отказа от пръстеновидния дизайн, използван в контролерите на хедсетите Quest и Quest 2 и представи нови контролери Touch Plus. Те са по-ергономични и осигуряват различни тактилни усещания за по-поглъщащо VR гейминг изживяване. Всеки контролер все още се захранва с 1 АА батерия. Контролерите Touch Pro са съвместими и с Quest 3.

Meta твърди, че животът на батерията на Quest 3 остава същият – до 2,4 часа гейминг. Допълването на заряда от 0 до 100 ще отнеме 2 часа, като се използва включеното в комплекта 18W зарядно устройство.

Твърди се, че другите характеристики на Quest 3 VR включват поддръжка на Wi-Fi 6E, поддръжка на 90Hz и 120Hz честота на опресняване на екрана и поддръжка на VR игри за персонални компютри чрез функциите Air и Air Link.

Въпреки обявяването на Quest 3, Meta все още не планира да преустанови производството на своя изключително популярен модел Quest 2. По-рано Meta заяви, че възнамерява да поддържа Quest 2 дори след пускането на Quest 3 и е в процес на разработване на нови игри за двата модела VR очила. По време на вчерашната презентация обаче компанията не засегна този въпрос.

Цената на VR очилата Meta Quest 3 във версия със 128 GB вътрешна памет е 499,99 долара. Цената на версията с 512 GB вътрешна памет е 649,99 долара. Предварителните поръчки за устройството се приемат от вчера.


source

Сподели: