юли 21, 2023

WhatsApp вече е достъпен за смарт-часовниците Wear OS

От май 2023 г. WhatsApp се предлага като самостоятелно приложение за смарт-часовниците Wear OS, но само като бета-версия за регистрираните бета-тестери. Към момента, стабилната версия на приложението за обмен на незабавни съобщения и глас официално се разпространява за смарт-часовниците.

Още през май WhatsApp за Wear OS беше показан на Google I/O, а изпълнителният директор на Meta Марк Зукърбърг също обяви приложение за смарт-часовник в публикация във Facebook. Отне малко повече от два месеца, за да се появи стабилната версия на приложението за Wear OS 3. За съжаление, изглежда, че тази апликация няма да е достъпна за по-старите версии на Wear OS.

Точно като във версията WhatsApp за смартфони, потребителите ще могат да започват разговори, да отговарят на съобщения и да получават обаждания от часовника си. Ще можете също да отговаряте с гласови съобщения, емотикони, обикновен текст и да изпращате бързи отговори.

Въпреки че тази версия на приложението трябва да може да прави всичко, което прави приложението за смартфон, тестовете показват, че разработчиците са включили и някои допълнителни функции. Една такава добавена опция е поддръжката на известия, която показва иконата на приложението, както и броя на непрочетените чатове и създава пряк път за стартиране на циферблата на часовника. Друго допълнение е поддръжката на плочки, която ви позволява да добавите две нови плочки: едната показва последните ви пет чата, а другата ви позволява да изпращате гласови съобщения до последните три чата.

Очаква се приложението да се появи и на Wear OS 4, когато най-накрая стартира. Очаква се Samsung да обяви Galaxy Watch 6 и Galaxy Watch 6 Classic следващата седмица по време на събитието Unpacked. Смята се, че новият смарт-часовник на Samsung може да бъде първият, който ще получи Wear OS 4 (с обвивката One UI 5 Watch). Продължението на Pixel Watch на Google, за което се говори, че ще дебютира заедно със серията Pixel 8 през октомври, също се очаква да получи Wear OS 4.


source

Сподели: