юли 20, 2023

WhatsApp вече улеснява общуването с непознати номера

Най-накрая се появи възможност за изпращане на съобщение до някого, без да добавяте номера му в телефонния указател.

Изглежда, че най-популярният месинджър в света — WhatsApp ще направи всичко, за да опрости комуникацията, но това далеч не е така. Например, услугата нямаше възможност за изпращане на съобщение до някого, без добавяне на номера му в телефонния указател. Това е дреболия, но много често просто трябва да напишете едно или две съобщения на човек, с който не се очаква по-нататъшна комуникация. Да, има заобиколни решения, но те са или сложни, или изискват използването на странично приложение. Изглежда WhatsApp най-накрая е решил този проблем и е улеснил комуникацията с непознати.

Сега, когато трябва да изпратите съобщение до непознат номер в WhatsApp, просто въведете телефонния номер в лентата за търсене. До него ще се появи бутон за чат, който ви позволява да започнете разговор с този човек. Не е необходимо да поддържате контакт. Според ресурса WABetaInfo тази функция вече е налична в най-новата версия на WhatsApp за iPhone и Android, но все още не присъства във версията за настолните компютри.

Това нововъведение е много полезно за доста потребители. Те често запазват контактите в указателя, когато получават обаждания от непознати номера. Това могат да бъдат например магазините. След чата, потребителите са склонни да забравят да ги изтрият от телефона си, като по този начин претрупват телефонния си указател. Чатът с човек без запазване на неговия номер в списъка с контакти също може да се счита за допълнителна мярка за безопасност и това е важно.

Същевременно, стана известно, че WhatsApp работи върху поддръжката на никовете @username. Веднага щом това бъде приложено, общуването с непознатите контакти в месинджъра ще стане още по-лесно.


source

Сподели: