октомври 9, 2023

WhatsApp добави частни чатове с парола

Последните актуализации на бета-версията на WhatsApp за Android донесоха редица важни промени.

  • заключване на чатовете: Потребителите вече могат да заключват своите чатове с парола. Налична е и опция за използване на код или биометрия. Интересното е, че същият код, който се използва за отключване на телефона, може да се използва и за заключване. Чатовете, които трябва да са заключени, се намират в отделен раздел, достъпът до който е възможен само след въвеждане на парола.

  • закрепване на съобщения в групи: Тази функция позволява на потребителите да фиксират важните за тях съобщения в групови чатове за определен период: 24 часа, 7 или 30 дни. За да направите това, трябва да задържите желаното съобщение и да изберете опцията ‘pin’ в контекстното меню.

  • обновено меню на раздела: WhatsApp също представи нов дизайн и на менюто в раздел чат. По-специално са добавени ярки плочки на „Галерия“, „Камера“ и „Контакти“. Според WABetaInfo, новото меню изглежда по-интуитивно и привлекателно.

Тези промени се очаква скоро да станат достъпни за всички потребители на WhatsApp, не само за Android, но и за iOS.

Припомняме, че преди време в месинджъра беше добавена и опция за достъп чрез биометрични данни, което елиминира необходимостта от въвеждане на пароли. Друга важна особеност, която се отнася до WhatsApp, е спирането на неговата поддръжка за определени стари модели смартфони към края на октомври.


source

Сподели: