април 26, 2024

WhatsApp за iPhone вече предлага опция за влизане без парола

Администрацията на месинджъра WhatsApp обяви, че е започнала да внедрява поддръжка за влизане без парола чрез „passkey“ във версията на приложението за iOS.

Когато новата функция е активирана, потребителите ще могат да влизат в акаунтите си чрез биометрично удостоверяване (Face ID или Touch ID) или чрез въвеждане на паролата на устройството.

В WhatsApp за Android влизането чрез „passkey“ се появи още през октомври миналата година, а едва през януари функцията беше добавена в бета версията на приложението за iPhone. Сега функцията започва да се внедрява за всички потребители на iOS. Администрацията на месинджъра очаква да обхване изцяло аудиторията на платформата през следващите седмици.

Очаква се технологията за passkey (ключове за достъп) да се превърне в сравнително сигурен вариант за удостоверяване, който ще измести паролите и двуфакторното удостоверяване чрез SMS. Технологията също така позволява влизане в системата, когато устройството не е свързано с интернет. Можете да проверите дали дадено устройство поддържа ключове за достъп в настройките на приложението.

С въвеждането на новия тип вход потребителите все още ще могат да влизат в WhatsApp на други платформи чрез сканиране на QR код в приложението за смартфон – то остава основното за акаунта, като има приоритет пред клиентите за Windows и macOS, както и пред уеб версията на услугата.

source

Сподели: