септември 21, 2023

WhatsApp официално идва за iPad

Популярният месинджър WhatsApp тества версията на приложението за iPad. За това пише Phone Arena.

Коя версия на WhatsApp е подходяща за iPad?

Според източника, последната бета-версия на WhatsApp, която беше пусната в Test Flight под номер 23.19.1.71, се оказа съвместима с iPad. Досега не беше възможно да се инсталира iOS приложението на Apple таблетите, което доведе до много копия на WhatsApp в App Store.

Потребителите чакат тази възможност в продължение на 14 години – толкова дълго съществува месинджърът.

Досега WhatsApp поддържаше само iOS и MacOS. От 2009 г. насам потребителите се оплакват, че разработчиците умишлено игнорират iPadOS. Ето че години по-късно представителите на месинджъра отстъпиха.

Какво да направите, след изтеглянето на WhatsApp в iPad?

След изтеглянето на бета-версията на iPad, приложението показва QR-код, след сканиране на който се свързва с основното устройство — например iPhone. Всички ваши диалози и чатове се качват от сървъра и можете да продължите да ги използвате на таблета, за да комуникирате в месинджъра. Помощната програма работи на цял екран, което означава, че е адаптирана специално за iPad.

За съжаление, все още не е възможно да регистрирате iPad в WhatsApp като самостоятелно устройство — най-вероятно такава възможност няма да бъде налична по време на пускането на тази версия. Таблетът може да бъде само свързано устройство, точно като компютъра.


source

Сподели: