май 11, 2024

Xiaomi официално потвърди, че Poco F6 Pro е клонинг на Redmi K70

Xiaomi случайно разкри част от информацията относно обещаващия смартфон Poco F6 Pro, потвърждавайки пряката му връзка с модела Redmi K70, който се продава ексклузивно на територията на Поднебесната империя.

Poco F6 Pro все още не е официално пуснат, но свързани с него данни вече са изтекли онлайн. В една от появилите се актуализации се разкрива кодовото име на устройството „Vermeer“, което съвпада с името на китайския модел Redmi K70.

Като правило Xiaomi избягва повторното използване на кодовите имена за различните си устройства, но случаят с Poco F6 Pro предполага промяна в това правило.

В същото време възможностите на Poco F6 Pro, който е предназначен за продажба на световния пазар, се оказаха по-добри в сравнение с неговия „брат“ за китайския пазар. Очаква се глобалният аналог да бъде оборудвана с мощния набор от процесори Snapdragon 8 Gen 2 и 16 GB оперативна памет в топ-конфигурацията.

В допълнение, Poco F6 Pro ще получи голям OLED 6.67″/QHD+ екран и система от задни камери с основен 50-мегапикселов обектив. Новите устройства предвиждат и наличието на бързо зареждане с мощност 120W.

Приблизителната дата на анонса на Poco F6 Pro е в края на май-началото на юни. Все още няма информация за цената.

source

Сподели: