юли 4, 2023

Xiaomi потвърди актуализацията на MIUI 14 за Redmi Note 9

Xiaomi наскоро добави Redmi Note 9 към своя EOS списък (край на поддръжката). След като дадено устройство е в този списък, то вече не получава софтуерни актуализации от компанията.

Но изненадващо, Xiaomi увери своите потребители, че ще предложи една голяма актуализация за този смартфон. Компанията дори пусна времева рамка за това, кога актуализацията може да бъде пусната.

В края на юни Xiaomi официално прекрати софтуерната поддръжка за Redmi Note 9, публикувайки го на страницата на EOS. Но сега, през седмицата, компанията казва, че ще пусне голяма актуализация за споменатия телефон.

В имейл до потребителите екипът по поддръжката на Xiaomi каза, че компанията ще предостави актуализацията MIUI 14 за Redmi Note 9. Този ъпдейт ще бъде пуснат през третото или четвъртото тримесечие на 2023 г.

Ако това е вярно, MIUI 14 ще бъде третата голяма актуализация на MIUI за Redmi Note 9. За тези, които не знаят, телефонът беше пуснат с MIUI 11 и е базиран на Android 10.

Тъй като вече получи две актуализации на Android, обновлението на MIUI 14 вероятно ще се базира на Android 12, а не на Android 13. Би било хубаво да имате най-новата версия на Android, но това е добре за цената на продукта. Трябва да се отбележи, че в Китай Redmi Note 9 е заменен от Redmi 10X 4G, но не сме сигурни дали това устройство ще получи същия ъпдейт.


source

Сподели: