юли 18, 2023

Xiaomi представи лаптопа RedmiBook Pro 15 Ryzen Edition: AMD Ryzen 7 7840HS APU, 3,2K и 120Hz дисплей

Xiaomi днес обяви своя нов лаптоп RedmiBook Pro 15 Ryzen Edition с APU Ryzen 7 7840HS на AMD. Най-просто казано, APU е процесор, който комбинира CPU и GPU в една архитектура.

Според официалното съобщение, това APU разполага с RDNA 3 iGPU (вътрешен графичен модул), който е повече от достатъчен за леки игри и тъй като процесорът използва архитектурата AMD Zen 4, получавате и чудесна производителност на процесора. Той е модел от линията Phonenix на AMD и разполага с 8 ядра и 16 нишки. Това е повече от достатъчно, за да стартирате всички съвременни приложения и леки игри.

Освен това, той разполага с 8 МВ L2 кеш памет и 16 МВ L3 кеш памет. Процесорът може да работи на тактова честота до 5,1 GHz, което е на нивото на спецификациите на процесорите от висок клас.

Що се отнася до графичния процесор, Xiaomi RedmiBook Pro 15 Ryzen Edition разполага с Radeon 780M. Той работи и с тактова честота 2700 MHz.

AMD Radeon 780M предлага чудесна производителност при игри и интензивни графични задачи. Той получава 2910 точки в теста 3DMark Time Spy Graphics, така че, очаквайте плавна производителност от лаптопа.

Xiaomi RedmiBook Pro 15 Ryzen Edition се отличава със CNC алуминиева рамка, и има много елегантен дизайн. За лаптоп, който е снабден с хардуер от висок клас, той е изключително тънък и лек, Що се отнася до дисплея, той е 15-инчов с 3,2K резолюция, която осигурява ясни и отчетливи изображения.

Освен това, дисплеят предлага 120Hz честота на опресняване което предлага по-добра скорост и реакция.

Портове на новия RedmiBook Pro 15 Ryzen Edition ще бъдат същите като на миналогодишния модел. Това означава, че ще получите 2x USB 3.2 порта, 1x USB 2.0 порт, 1x HDMI 1.4 порт, 3,5 милиметров аудио жак, Ethernet порт и слот за microSD карта.

Същото се отнася и за капацитета на батерията. От Xiaomi не са дали никаква информация за нея, но дори и да има същата батерия като миналогодишния модел, това означава приличен живот на батерията. В края на краищата APU от серията Ryzen 7000 са по-ефективни от серията Ryzen 6000. Предишният модел можеше да предложи до 10 часа работа с пълно зареждане.

Що се отнася до наличността, Xiaomi RedmiBook Pro 15 Ryzen Edition ще се появи официално по рафтовете на 19 юли.

И тъй като последният модел се предлагаше на световния пазар, можем да очакваме и този да бъде достъпен в световен мащаб.

Цената се на миналогодишният Xiaomi RedmiBook Pro 15 беше около 700 долара. За тази година Xiaomi планира да запази ценовия диапазон доста сходен.

Xiaomi RedmiBook Pro 15 Ryzen Edition е чудесен лаптоп за тази цена и дори идва с по-добри характеристики от други лаптопи в същия ценови диапазон. Xiaomi наистина е свършила много добра работа с новия модел.


source

Сподели: