октомври 17, 2023

Xiaomi представи преводаческата химикалка MIJIA Dictionary Pen

Xiaomi представи необичайна химикалка MIJIA Dictionary Pen, която е предназначена за четене на текстове.

Това устройство е оборудвано с лазерен скенер, който ефективно улавя и сканира многоредови и целостранични транслации на снимки, като ги преобразува в текст за най-различни цели.

Писалката за превод на Xiaomi MIJIA е оборудвана със специализиран лазерен скенер, който може да заснема цели абзаци. Потребителите могат да споделят текст и снимки с други приложения за редактиране, отпечатване и споделяне на различни устройства. Освен това тънкият екран дава възможност на потребителите ефективно да преглеждат сканирания текст.

Писалката е оборудвана и с двоен микрофон за по-добри възможности за запис, а алгоритмите с изкуствен интелект за премахване на шума осигуряват подобрен гласов превод. Тя поддържа езиков превод между различни езици, включително английски, китайски, японски, корейски, руски, немски и други.

Xiaomi заявяват, че устройството успешно разпознава английски и китайски текст с 99% точност.

Освен това химикалката-преводач Xiaomi MIJIA включва вградена поддръжката на над 15 милиона китайски и английски думи, взети от речници като Oxford Advanced English-Chinese Dictionary, Kingsoft PowerWord и няколко други местни китайски речника.

Цената на химикалката за преводачи Xiaomi MIJIA Dictionary Pen възлиза на 699 китайски юана или около 96 щатски долара по днешния курс.


source

Сподели: