юни 20, 2023

Xiaomi се отказа да издава MIUI 14.5 и преминава директно към MIUI 15

Профилният уеб портал Xiaomiui съобщи, че разработчиците на Xiaomi са се отказали от издаването на MIUI 14.5 и сега са изцяло фокусирани върху MIUI 15. Основната причина е желанието на Xiaomi да адаптира собствения си фърмуер към най-новата версия на Android – версия 14 колкото се може по-скоро. Факт е, че MIUI 14 се базира на Android 13, а хипотетичният фърмуер MIUI 14.5 също би бил базиран на миналогодишния „зелен робот“ – компанията ще трябва да раздели ресурсите си между поддръжката на съществуващия фърмуер и разработването на изцяло нов.

Наред с другите причини да се откаже от издаването на „половинчата“ актуализация, Xiaomiui посочва желанието на компанията да предложи най-доброто потребителско усещане – като се работи директно върху MIUI 15, разработчиците имат повече време да отстранят грешките и да оптимизират фърмуера. А ако се наложи да пуснат междинна актуализация между MIUI 14 и 15, тя със сигурност няма да отстрани всички грешки, които вече са открити във фърмуера.

Тъй като Android 14 е основна актуализация, Xiaomi осъзнава важността на осигуряването на безпроблемна съвместимост с тази нова версия. Като дава приоритет на процеса на адаптиране, Xiaomi може да приведе MIUI 15 в по-тясно съответствие с Android 14, като увеличи максимално ползите, които потребителите могат да извлекат както от операционната система, така и от фирмената среда MIUI.


source

Сподели: