юли 9, 2023

Xiaomi 13T Pro ще бъде по-мощен от Samsung Galaxy S23 Ultra и много други флагмани

Според слуховете, Xiaomi скоро ще пусне серията 13T на пазара. Новата линия смартфони от серията Т на компанията вероятно ще включва две устройства: 13T 5G и 13T Pro. Към момента Xiaomi все още не е потвърдила официално подробностите за пускането на устройствата на пазара. Смартфоните вероятно ще бъдат пуснати на пазара през текущото трето тримесечие на тази година, или по-точно на 1 септември. Xiaomi 13T Pro беше забелязан в Geekbench преди официалния си дебют.

Листингът в Geekbench потвърждава някои ключови спецификации на предстоящия смартфон на Xiaomi. Въз основа на изтеклата информация изглежда, че Xiaomi може да пусне на пазара 13T Pro с до 16 GB RAM. Ако това е така, това ще бъде най-големият размер RAM памет, който някога е имало в смартфон от серията T на Xiaomi. Нека да разгледаме спецификациите, характеристиките и другите известни до момента подробности за Xiaomi 13T Pro.

Според информацията от Geekbench, Xiaomi 13T Pro ще бъде оборудван с процесор MediaTek Dimensity 9200+ с максимална тактова честота от 3,35 GHz. Чипът разполага с 4 производителни ядра с тактова честота 3,0 GHz и 3 ефективни ядра с тактова честота 2,0 GHz. Налице е и графичен процесор Mali-G715-Immortalis MC11.

Можем да очакваме Xiaomi да пусне телефона с 256GB или дори 512GB памет. Телефонът постигна 1289 и 3921 точки в едноядрените и многоядрените тестове на Geekbench 6.

Очаква се, че Xiaomi 13T Pro ще стартира с MIUI 14 върху Android 13.

Под капака на Xiaomi 13T Pro ще има батерия с капацитет 5000 mAh, като ще се предлага поддръжка на 67W бързо зареждане.

Твърди се също, че устройството ще разполага с настройка на камерата от Leica. Досега Xiaomi беше запазила партньорството с Leica само за своите флагмански серии смартфони. Вече изглежда обаче, че сътрудничеството с Leica ще обхване и серията T. Моделът 13T Pro ще разполага с тройна конфигурация на камерата на гърба. Възможно е да разполага с до 200МР сензор на задната камера. Твърди се също, че смартфона ще разполага със 6,67-инчов CrystalRes AMOLED дисплей със 144Hz честота на опресняване.

Въз основа на данните за процесора, Xiaomi 13T Pro ще надмине повечето флагмани на пазара. Може да се каже, че „среднобюджетният“ флагман на Xiaomi ще бъде по-бърз от най-скъпите устройства на Samsung, но работата е там, че изтичането на информация показва цена от поне 800 паунда. Това е над 930 евро, така че за никакъв среднобюджетен модел не би могло да става дума в такъв случай.


source

Сподели: