October 24, 2023

Xiaomi 14 с HyperOS ще бъде представен на 26 октомври

Xiaomi обяви предстоящото представяне на флагманската серия смартфони Xiaomi 14, което ще се състои на 26 октомври на събитие в Китай. Според GSMArena.com глобалната премиера на устройствата, които ще бъдат първите с операционна система HyperOS, ще се състои през първите седмици на 2024 година.

Очаква се на събитието да бъдат представени два модела – Xiaomi 14 и Xiaomi 14 Pro – базирани на чипа Snapdragon 8 Gen 3, който също ще бъде обявен тази седмица. Все още не е известно дали новата серия ще включва смартфона Xiaomi Ultra.

Компанията също така заяви, че отново работи с Leica за съвместно разработване на „оптична система от следващо поколение“ с нов професионален високодинамичен сензор за изображения за мобилна оптика. По-рано беше съобщено, че новите модели от  14 серия на Xiaomi ще получат оптика Leica Summilux с променлива бленда.

Според източниците, Xiaomi 14 ще поддържа 90W бързо зареждане, а моделът Xiaomi 14 Pro ще поддържа 120W зареждане. И двата нови продукта ще се предлагат в черни, бели или зелени цветови варианти, а базовата версия ще се предлага и в розов цвят. Съобщава се също, че Xiaomi 14 Pro ще се предлага и с 16 GB RAM и 1 TB флаш памет. Що се отнася до дизайна, смартфоните ще запазят квадратната издатина за камерите, въпреки че външният им вид ще бъде малко по-различен.


source

Сподели: