май 7, 2024

Xiaomi 15 Pro ще може да се похвали с перископна телефото камера, 2K екран и други функции

Добре известният инсайдер Digital Chat Station сподели малко информация относно предстоящия флагман на Xiaomi, който се очаква да бъде Xiaomi 15 Pro.

Според ранния прототип, телефонът ще разполага с 2K леко извит екран. Липсва размера на екрана, но се отбелязва, че няма да се различава много от предшественика си.

Говори се, че на задния панел ще се намира в горния ляв ъгъл квадратният модул на камерата. Както се съобщава, конструкцията на модула е усъвършенствана. Вътре в него ще се намира тройна задна камера, която включва 50-мегапикселова основна камера, както и 50-мегапикселова перископна телефото камера, която също може да се похвали с възможностите на макро-фотографията. Съобщава се също, че основната камера предлага по-голяма диафрагма в сравнение с Xiaomi 14 Pro.

Относно процесора, серията Xiaomi 15 може да бъде първата, която ще получи следващия флагмански чип на Qualcomm — Snapdragon 8 Gen 4. Очаква се да се появи в началото на октомври. Съобщава се, че новият чип може да осигури огромен скок в производителността спрямо Snapdragon 8 Gen 3.

Наследникът ще се похвали със собствени процесорни ядра на Qualcomm. Може да предлага две големи ядра заедно с шест средни ядра и ще се произвежда по 3nm процес на TSMC. Според източника, тактовата честота на двете големи ядра ще бъде в диапазона от 3.6 GHz до 4.0 GHz.

В момента се среща малко информация за серията Xiaomi 15. От това, което знаем, основните нововъведения на наследника може да се изразяват в употребата на нов чип, подобрено отключване с пръстови отпечатъци и усъвършенствани възможности на изображенията. По отношение на дизайна, основният Xiaomi 15 може отново да получи плосък екран, подобен на последните две поколения.

source

Сподели: