October 11, 2023

Xiaomi: MiOS за Китай, MIUI 15 за всички останали?

Последните доклади на Digital Chat Station развълнуваха технологичния свят, като подсказаха, че Xiaomi се готви да пропусне MIUI 15 и да приеме чисто нова операционна система, наречена MiOS, но Xiaomiui – специализиран блог, проследяващ всичко свързано с Xiaomi оспорва тези твърдения, като ги определя като неоснователни и неверни.

Според източниците на Xiaomiui, Xiaomi активно провежда вътрешни тестове на MIUI 15 и възнамерява да го представи заедно със серията Xiaomi 14. Те уточняват още, че към момента няма съществена информация за MiOS.

Ако все пак се стигне до преход, той вероятно ще бъде ограничен до Китай. Ако MiOS все пак се появи, тя вероятно ще остане операционна система, ексклузивна за Китайския пазар, базирана на Android. Засега основният фокус на Xiaomi остава върху „фината“ настройка на MIUI 15 за своите потребители.

Твърдението на Digital Chat Station, че MIUI 14 ще бъде последната версия на потребителския интерфейс на Xiaomi подхрани спекулациите за потенциалното бъдеще на MiOS. Изключително важно е да се изясни ситуацията: всички подобни твърдения са недостоверни. Xiaomi продължава строгия си процес на тестване на MIUI 15, който е в процес на разработка за множество смартфони, включително Xiaomi 13, Xiaomi 13 Ultra, Redmi K60 Pro, Mix Fold 3 и други.


source

Сподели: