September 13, 2023

YouTube тества пряка транслация в нов вертикален формат

YouTube се стреми да продължи да се разраства в областта на вертикалното видео, като тества нов стрийминг режим за предаване на живо в цял екран от своето мобилно приложение.

Екипите на YouTube непрекъснато тестват нови инструменти и функции, за да ви помогнат да намирате, преглеждате, споделяте и създавате съдържанието по-лесно. Тези тествани функции (понякога наричани “бета“ или “експериментални“) обикновено са достъпни за кратък период от време и само за малка група от хора, сред която може да попаднете и вие.

Ако някога сте забелязали, че YouTube изглежда малко по-различно за вас, отколкото за приятел или член на семейството, вероятно виждате и сте част от един от тези експерименти.

Ще се появи ли в YouTube транслация във вертикален формат?

Според YouTube: „Експериментираме с нова функция за пълноекранен преглед във вертикална пряка транслация за мобилните зрители. Това включва емисия на живо с възможност за превъртане и лесно достъпни функции за финансиране от страна на последователите. В този експеримент, създателите могат да излъчват вертикално от мобилните си устройства с приложението YouTube или чрез софтуер за стрийминг на компютър и техните вертикални излъчвания ще бъдат видими за отговарящите на условията зрители, гледащи кратки видеоклипове в приложението YouTube.

Така, подобно на TikTok или Instagram, някои потребители на YouTube скоро ще могат да гледат съдържание на живо на цял екран, което е по-завладяващо и ангажиращо в мобилното приложение.

Понастоящем, пряката транслация в YouTube се предоставя в обикновения формат, който повече акцентира върху чата на живо, показвайки и двете на екрана.

Но новият формат, който YouTube показа в началото на миналия месец, ще запълни целия екран с коментари, насложени отгоре.

Новите пълноекранни живи записи също ще се показват и в потока Shorts, точно като в TikTok. Докато превъртате ще може да попадате на пълноекранни сесии в пряк ефир, към които можете да щракнете, за да се присъедините.

Как да предавате на живо в YouTube от мобилно устройство?

Google обясни предварително съществуващите условия за създаване на стрийминг на живо от мобилното приложение на YouTube.

За да предавате на живо от мобилно устройство, ще ви трябва:

  • Най-малко 50 последователи. Ако сте на възраст от 17 години, имате нужда от поне 1000 последователи, за да предавате на живо от мобилното устройство.
  • Няма ограничение за предаванията на живо от вашия канал за последните 90 дни.
  • Ще трябва да потвърдите канала си.
  • За да активирате предаване на живо, може да се наложи да изчакате 24 часа, преди да започнете първия си стрийминг поток.
  • Устройството ви трябва да е поне с Android 5.0+.


source

Сподели: