октомври 3, 2023

Дроп тестът на iPhone 15 Pro Max срещу Galaxy S23 Ultra повдига въпроси за здравината на титана

Популярният ютубър PhoneBuff проведе сравнителен дроп тест между Galaxy S23 Ultra и iPhone 15 Pro Max, за да провери дали подобреният титаниев корпус на последния предлага някакви предимства в реални условия. Той използва роботизирани ръце, за да направи теста възможно най-справедлив извън лабораторните условия. Ето и видеото:

В първи рунд на дроп теста, след изпускане от височина на нивото на кръста на човек, с гърба надолу, задното стъкло на iPhone-а се счупи и се появиха широки пукнатини по гръб. За сравнение, Galaxy S23 Ultra получи по-малки пукнатини в два ъгъла. Въпреки титановия корпус iPhone-а се справи по-зле от Galaxy S23, който има алуминиева рамка и защита Gorilla Glass Victus 2 отпред и отзад.

Във втория рунд, смартфоните бяха пуснати с единия от ъглите им надолу. При този тест титаниевата рамка на iPhone създаде искра, когато той се допря до бетонната плоча. Титаниевата рамка беше сравнително неповредена, но алуминиевата рамка на Galaxy S23 Ultra се деформира леко. Задното стъкло на iPhone-а обаче започна да пада. И двата смартфона бяха напълно функционални след втория кръг на дроп теста.

При третия тест смартфоните бяха изпуснати с екрана надолу. След този тест екраните и на двата телефона се напукаха значително, но Galaxy S23 Ultra се справи малко по-зле поради извития си екран. И двата смартфона обаче продължиха да функционират перфектно, а вграденият в дисплея на Galaxy S23 Ultra четец на пръстови отпечатъци също беше функционален. След последния кръг на теста за изпускане, при който и двата смартфона бяха изпуснати от по-висока точка. Galaxy S23 Ultra изглеждаше по сходен начин с този след предишния дроп тест, но стъклото на iPhone 15 Pro Max се натроши още повече отпред и отзад.

В крайна сметка Samsung Galaxy S23 Ultra спечели този дроп тест, въпреки че има алуминиева рамка, така че не изглежда, че има някаква значителна полза от наличието на титан в реалния свят, поне при изпълнението на Apple.


source

Сподели: