април 24, 2024

Новата бета-функция на WhatsApp ви позволява да споделяте файлове без интернет – през локалната мрежа

Разработчиците на WhatsApp работят върху няколко обновления на функциите за своя месинджър. Предвижда се също да се предостави на потребителите възможност за обмен на файлове през локалната мрежа — без интернет. Те също така ще добавят и начин за вмъкване на бележки към хората в списъка ви с контакти.

По-рано беше съобщено относно възможността за споделяне на файлове чрез локалната мрежа. Но новите скрийншоти на инсталацията на приложението показват точно какви разрешения трябва да дадат потребителите, за да активират функцията.

Тези екранни снимки са взети от WhatsApp 2.24.9.22 — бета-версията за Android. Те показват, че разработчиците тестват нов начин за споделяне на снимки, видеоклипове, документи и други файлове с близки потребители на WhatsApp, дори и без наличието на клетъчна услуга или интернет.

Въз основа на един от скрийншотите, за да споделят файлове през локалната мрежа, потребителите ще трябва да изберат да ги направят видими за наблизо намиращите се потребители. Трябва да се отбележи, че ще имаме и възможност за отмяна на тези разрешения по всяко време. И както при съобщенията в WhatsApp, обменът на файлове е криптиран от край до край и телефонните номера са скрити по време на взаимодействието.

WhatsApp също тества и функция, която позволява на потребителите да добавят бележки към контактите. WhatsApp 2.24.9.17 beta за Android добавя нова функция, която включва поле за бележки в листата с контакти, което позволява на потребителите да добавят полезна информация относно определен контакт в даден контекст. Бележките могат да се преглеждат само от лицето, което ги е написало, но не и от контакта. Изглежда, че функцията за бележки няма да бъде ексклузивна за мобилното приложение, тъй като ще бъде достъпна и за уеб-версията на WhatsApp.

И двете функции в момента са в бета-статус и не са известни точните дати на появата им.

source

Сподели: