април 24, 2024

Huawei Pura 70 Ultra поставя нов стандарт в комуникацията между смартфоните

Huawei наскоро представи новите телефони от серията Pura 70, които получиха редица нововъведения и подобрения. Една от особеностите е прибиращия се вариообектив. В допълнение, компанията представи и важна комуникационна функция, наречена Satellite+. Тази опция позволява на потребителите да изпращат изображения чрез сателит, когато няма клетъчна връзка.

Функцията е първата за стандартния телефон и надгражда предишните постижения на Huawei. Миналата есен Huawei анонсира Mate 60 Pro, който стана първият телефон в света, позволяващ провеждане на спътникови разговори. Тази функция е налична и в новия Huawei Pura 70 Ultra.

Възможността за изпращане на изображения чрез новия модел е специално проектирана за използване в извънредни ситуации, особено когато сте в район без мобилна услуга. За да се използва ограничения честотен диапазон на спътниковите комуникации, изображенията са силно компресирани преди да бъдат изпратени, което може да причини известно нарушаване на качеството или замъгляване. Следователно тази функция е предназначена само за спешна употреба.

За да се възползвате пълноценно от функцията за изпращане на снимки, както изпращащият, така и получаващият телефон трябва да имате инсталирано специално приложение, наречено Changlian. Ако телефонът на получателя няма приложението, Брус Лий от Huawei обяснява, че ще получи обикновено текстово съобщение вместо изображение.

Въпреки тези ограничения, подобна технология е значителен напредък и може да бъде изключително ценна. Например с нейна помощ можете да споделяте местоположението си, за да ви открият по-лесно службите за спешна помощ. Това може да бъде критично в ситуации, в които бързото спасяване и реагиране са наистина важни.

Други особености на Huawei Pura 70 Ultra, както съобщава Huawei Central, включват възможността за редактиране на съобщенията след изпращането им. Освен това телефонът е проектиран да подобрява безжичната комуникация, особено в районите със слаб сигнал. Това подобрение е възможно благодарение на усъвършенстваната комбинация от технологии, наречена „сливане“, която включва антената Lingxi, мрежата Lingxi и алгоритъма Lingxi AI. Тази комбинация помага да се осигури по-надеждна и висококачествена връзка при трудни условия.

Huawei пречели пред Apple

Сателитната функция на Apple беше революционна иновация. Тя представи интелигентен софтуер, който помага на потребителите да насочат своя iPhone директно към спътника, който минава над тях, дори и ако е невидим с невъоръжено око. Съществуват много случаи, в които тази функция е спасявала животи и истории подчертават нейната ефективност при извънредни ситуации.

Фактът, че Huawei внедрява още по-усъвършенствани спътникови функции в своите телефони, със сигурност ще накара Apple и останалите конкуренти да помислят как могат да направят иновации в тази област. Такъв технологичен прогрес тласка цялата индустрия към разработване на нови възможности, които да увеличат сигурността на потребителите и да подобрят комуникацията между тях.

Pura 70 е пряк наследник на миналогодишния модел P60. Тази есен може да разберем дали Huawei планира да ребрандира и своите телефони от серията M. Все още липсва информация какво може да е новото име.

Напомняме ви, че вчера се появи статия относно разглобяването на Huawei Pura 70 Ultra и се появи механизмът, както и задвижващия двигател, който прибира основната камера.

source

Сподели: